Att bo i en idyllisk by, där stressen knappast finns, där naturen och odlingslandskapet går hand i hand, är inte alla förunnat. Grannen är på lagom avstånd men ändå inom räckhåll när det behövs. Här finns mycket vacker natur. Det finns skog att ströva i, fågelsång att lyssna på, vilda djur att upptäcka och så kan man njuta av solnedgången vid någon av sjöarna eller dammarna. Här finns rikligt med bär och svamp i skogen och i sjöarna finns möjlighet till fiske.

Det är nästan lika nära till Ryd, Lönsboda eller Kyrkhult. Bussförbindelse finns under skolperioderna. Telefoni med ADSL fungerer bra likaså postservice.

Att växa upp i Farabol ger barnen en positiv start i livet där samhällets utmaningar begränsas till naturen och familjen. Att vara tonåring ger många möjligheter till fritidsaktiviteter på nära håll: cykla, rida, spela fotboll, fiska och ströva i naturen. Men som förälder måste man finnas där och skjutsa när aktiviteterna i tätorterna lockar. Att bo här som vuxen och ha familj är en underbar period. Att känna samhällets trygghet när man blir äldre och kunna bo kvar i byn. Med vårt aktiva byalag finns möjlighet att träffa olika generationer, vi har så mycket att ge varandra när vi träffas. Ett antal hus och gårdar är till salu eller går att hyra.

Kom och besök vår by….